Bada efter träningen

Många längtar hem till badkaret efter en lång dag på jobbet eller ett tufft pass på gymmet. Att ta ett varmt, avkopplande bad är inte bara trevligt och avslappnande, det är även bra för hälsan. Ett varmt bad kan hjälpa både kropp och själ att varva ner och koppla av.

När du tränar får du en massa hormoner som får dig att må bra och bli pigg. Därför är det viktigt att varva ner ordentligt efter träningen, speciellt om du tränar på kvällen. Om du investerar i ett massagebadkar från badspecialisten.se kan du slå två flugor i en smäll, ett bad och massage i ett! På så sätt kan du dra nytta av alla hälsofördelar det finns med att ta ett varmt bad samtidigt som du kan hjälpa musklerna på traven till återhämtning efter träningen.

Bada för din hälsas skull

Att bada har många födelar, särskilt efter ett hårt träningspass. Det kan förbättra din blodcirkulation, göra det lättare för dig att varva ner både fysiskt och mentalt och lättare somna på kvällen. Det är även välgörande för huden, muskler och leder att bada. Återhämtning är avgörande för att din kropp ska kunna läka och bygga upp sig själv efter att du har tränat. Ett bad efter träning, tillsammans med god kosthållning och tillräckligt med sömn, ger dig goda förutsättningar att återhämta dig efter träning. En annan hälsofördel med att bada är att du faktiskt bränner kalorier när du gör det.

– Ett varmt bad kan motsvara 30 minuters promenad, enligt forskning utförd av Dr Steve Faulkner på Loughborough University.