Övning ger färdighet – Varför du måste röra dig varje dag!

träning

Om du är som de flesta människor ser du förmodligen motion som ett nödvändigt ont. Du vet att det är bra för dig, men tanken på att göra det är så oattraktiv! Det är svårt att komma igång, och när du väl kommit igång är det svårt att få det till en vana. Men tro det eller ej, det finns massor av hälsofördelar med regelbunden motion – och det handlar inte bara om att gå ner i vikt! Även om ditt fokus bara är att ha kul så finns det bra saker som du kanske inte tänker på.

I den här artikeln diskuterar vi de viktigaste hälsofördelarna med regelbunden motion. Det handlar bland annat om varför det är viktigt att röra på sig varje dag!

Mental hälsa

Forskning har visat att regelbunden motion kan:

  • förbättra ditt humör och minska stress
  • förbättra din sömnkvalitet
  • öka din energinivå

Alla ovanstående är relaterade. Ett bra träningspass kan hjälpa dig att frigöra överskottsenergi och det kan vara stressreducerande. Som ett resultat av detta förbättrar ett bra träningspass ofta kvaliteten på din sömn, vilket sedan ger dig mer energi. Detta är en bra kombination som bidrar till att ge dig mer livskvalitet.

Det ligger alltså något i att träning kan göra dig mindre stressad, även om de såklart inte tar bort orsaken till din stress. Om du känner att träning inte hjälper ska du vända dig till din vårdcentral eller läkare, så kan de hjälpa dig mer.

Fysisk hälsa

Det finns också forskning som visar att regelbunden motion kan:

  • öka dina chanser att leva ett långt liv
  • kan öka ditt skydd mot hjärt-kärlsjukdomar

Det finns många fördelar med att träna! Träning hjälper till att hålla hjärtat och kroppen friska. Det hjälper dig också att hålla dig i form, vilket är bra för din hälsa i allmänhet. Dessutom kan motion hjälpa dig att undvika andra hälsoproblem som kan förkorta ditt liv.

Så där har du det! De viktigaste hälsofördelarna med regelbunden motion. Gå nu ut och börja röra på dig! Kom ihåg att även lite motion är bättre än ingen alls. Och ju mer du rör dig, desto bättre kommer du att må!